Categories: LIFE program
      Date: Sep 14, 2010
     Title: Nyár végi mérleg

A szeszélyes tavasz után a nyár kegyes volt programjainkhoz. Rendben le is zajlottak természetismereti táboraink:

Makk Marci sátortábor,

Erdei Kuckó természetismereti tábor. 

Ismét nyüzsögtek a cincérek a Pálfájában

 

Ebben a szezonban 23 gyermek, 4 fő WWF aktivista ( Kovács Krisztina, Otrokocsi Lilla, Sajtos Viktória,Tóth István) és 2 fő főiskolás segítő (Farkas Zsuzsanna, Pozsár Enikő) részvételével tartottuk meg a Makk Marci sátortábort.

Idén már saját sátraink és matracaink tették kényelmesebbé a természetközeli élményeket. Az időjárás is kegyes volt a táborozókhoz. Az immár hagyományosnak mondható, első éjszakán átélt zivatart nem követte esős nap.

A tavalyi bevált programok mellett újak is helyet kaptak:

Szelídítettünk orrszarvú bogarakat. Ismerkedtünk az erdő lakóival. Lovas kocsikáztunk a projekt területekre. A testmozgások közül a foci, a kidobó és persze a hűsítő vízi csaták voltak a legnépszerűbbek. Esténként tábortűz mellett szellemesen beszélgettünk, apróbbakkal mesét hallgattunk.

Készült agyagkép emlékbe, kotkoda, ami egy népi hangszer az otthoni csend ellen. Magunk faragtuk a nyársat a közös pirításra a szülőkkel.

Hajnalban madarászni mentünk, éjjel a legbátrabbak túrázni az erdőbe.

Ebben az esős évben nem csak a facsemeték nőttek az erdőn, hanem a parlagfű is a tanösvény mentén. Csapatunk szorgos munkájának eredményeként majd 25 000 szálat sikerült begyűjteni a tábor környékéről. Az összegyűlt zöld hulladékot a KŐVA Zrt. dolgozói szállították el a komposztálóba.

Mindeközben tanultuk a tábori élet mikéntjét is, hiszen többen először sátraztak mégpedig a szülők nélkül! Közös erővel győzedelmeskedtünk a honvágy felett. Még a legapróbbak is bátran kiállták az erdei próbákat.

A közös tevékenységek és programok egységes csapattá kovácsoltak bennünket.

A táborozók szavait idézve: Evvel a táborral egy gond van. Az, hogy véget ér!

Mindnyájan fáradtan, de élményekkel feltöltődve indultunk hazafele pénteken délután.