Categories: LIFE program
      Date: Aug  2, 2010
     Title: Lezárult a fotópályázat

Rengeteg fénykép érkezett a WWF, a Nagykőrösi Önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatáság által hirdetett fotópályázatra, melynek témáját a nagykőrös határában elterülő pusztai tölgyesek adták. A nyerteseket kiválasztottuk és a legjobb képek már megtekinthetők. 

A képeket az Alföld területén máig fennmaradt természetes erdők bármelyikében lehetett készíteni. A beérkezett pályázatok sok témát dolgoztak föl, rovarokról, madarakról készültek épp úgy érkeztek, mint a táj szépségét vagy épp az ember és az erdő kapcsolatát feldolgozó képek.

A zsűrinek nehéz dolga volt a nyertesek kiválasztásánál, mivel sok nagyon jó kép érkezett. A zsűriben helyet kapott Kiss Róbert amatőr természetfotós, Illés László az Explorer Magazin művészeti vezetője, Gálhidy László, biológus, a WWF erdészeti projektvezetője és Verő György a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, a nagykőrösi pusztai tölgyesek LIFE projektvezetője.

A nyertesek kiválasztásánál a zsűri számtalan szempontot vett figyelembe és a rengeteg remek kép közül, csak hosszas gondolkodás után tudták kiválasztani a 3 nyertes képet. Illetve a nyertesek mellett a legjobbnak talált képek is megtalálhatók a WWF honlapján és itt is (www.pusztaitolgyesek.hu/index.php).

A nyertesek:
  1.       helyezett: Nagy Krisztián, Tanösvény

  

 2.       helyezett: Gecsó Zoltán, Panoráma

 

 3.       helyezett: Varga István, Úttalan utakon