Categories: Gyerekek
      Date: Feb 24, 2012
     Title: Téli kaland a Pálfája parkerdőben

 Igazi, embert próbáló február köszöntött ránk! És mégis! A lehullott hó, a tél örömei a szabadba csábították a gyermekeket. Így történt meg, hogy február 8-9-én délután egy-egy csoport második osztályos kisiskolást látott vendégül a Pálfája parkerdő, akik az Arany János Református Gyakorló Általános Iskolából érkeztek hozzánk. 

Igazi, embert próbáló február köszöntött ránk! És mégis! A lehullott hó, a tél örömei a szabadba csábították a gyermekeket. Így történt meg, hogy február 8-9-én délután egy-egy csoport második osztályos kisiskolást látott vendégül a Pálfája parkerdő, akik az Arany János Református Gyakorló Általános Iskolából érkeztek .

Tormáné Zöldi Szilvia tanító néni állhatatos szervező munkájának köszönhetően kisbusszal közelítettük meg az erdőt, ahol Karai Anti barátunk pónis szánfogatával várt ránk. Felbukkanásunk oly váratlan volt, hogy még a szajkók csőre is tátva maradt.

Érintetlen, vakítóan tiszta hómező és az erdő csendje fogadott bennünket. A tölgyes zsibongva hömpölygő vendégei vidáman vették birtokba az erdei játszóteret: hógolyóztak, hó-angyalkát készítettek, csúszkáltak és szánkóztak. Ha netán fázni kezdtek, forró teával melegítették fel elgémberedett tagjaikat. Közösen látogattuk meg a Pál fáját. Követtük a nyuszik és őzikék nyomait. És bizony láthattuk: kemény ilyenkor az erdei élet. Egy biztos, mi mindent elkövettünk, hogy az erdő lakói felébredjenek téli álmukból! Most már a Tavasz Tündéren a sor!              

  

Warning: Unknown(): open(/srv/www/pusztaitolgyesekhu/tmp/sess_1708814d86db10d4f5e46068ec4faf53, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0 Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/srv/www/pusztaitolgyesekhu/tmp) in Unknown on line 0