2010.01.21.

Kitereljük a vadat az elkerített területről


Önkéntesek segítségére is számítunk február 12-én, amikor a vadkerítéssel elkerített erdőrészletekből kitereljük a bennmaradt állatokat. Ha szeretnél segíteni, jelentkezz!

Kategória: LIFE program
Beküldte: wwf

Tavaly elkészültek a projektterületen a vadkizáró kerítések, amelyek a legjobb, legtermészetesebb állapotban megmaradt tölgyesekben egy nagy, 100 hektáros és több kisebb tölgyes foltot vesznek körül. A kerítések célja, hogy ezekről a területekről kizárjuk a dámokat, őzeket, vaddisznókat, és így meg tudjuk vizsgálni, hogyan fejlődik az erdő természetes eltartóképességét meghaladó, így nagy terhet jelentő vadállomány nélkül. Bízunk benne, hogy a természetes felújulási folyamat teret hódít, és megjelennek az erdőben a tölgycsemeték, majd fiatal tölgyfává cseperednek.

Február 12-én a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai és a WWF Magyarország önkéntesei közösen kiterelik a dámokat és őzeket a Csókás erdőben elkerített területről. Ha szeretnél tenni a természet védelméért, és szívesen részt vennél ebben az akcióban, jelentkezz a klara.kerpely@wwf.hu címen.

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English