2009.03.27.

EU ellenőrzés a Nagykőrösi Pusztai Tölgyesek LIFE programnál


A félidejéhez érkezett a pusztai tölgyesek védelmét célzó LIFE program Nagykőrösön. Nem csoda hát, ha a tavasz első hírnökeivel az EU magyarországi LIFE programjait ellenőrző bizottság is bekopogott hozzánk.

Kategória: LIFE program
Beküldte: wwf

Az Európai Bizottság küldöttei március 10-11-i látogatásuk alkalmával átvizsgálták a program működését. A budapesti igazgatóságon papírmunkával töltött délután után szerda reggel érkeztek a helyi irodába. Rövid ismerkedés után indult a terepi program.
A tanösvényen kellemes tavaszi napsütésben sétáltunk végig. Átbeszéltük az oktatási stratégia fontos elemeit. Megtekintettük a felújított Pálfája Oktató Központot, ahol a helyi partnerekkel is találkoztunk. Ebéd után végig jártuk a tölgyesekben folyó munkák erdőrészleteit, a készülő vadkár elhárító kerítésszakaszokat.
A borongósra váltó délután végén jól esett újra az irodában összegyűlni, ahol a forró kávé mellett szívünket, lelkünket átmelengette az értékelés is, amelyet hallhattunk: elismeréssel szóltak az erdőben folyó felújítási munkák nagyságrendjéről és minőségéről, a tetszetős és jól felszerelt oktató központról.
Fontos kiemelnünk a látogatás segítő, konzultációs jellegét. Hiszen nem csak ők, hanem mi is válaszokat kaphattunk a mindennapokban felmerülő kérdéseinkre.
Végezetül sok kitartást és energiát kívántak a megkezdett munkák folytatáshoz. Reményüket fejezték ki a továbbiakban is zökkenőmentes együttműködésre.

Köszönjük minden partnerünknek, hogy hozzájárultak e sikeres két nap zökkenőmentes lebonyolításához!

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English