2008.10.20.

Családi délután a Pálfájában


Szeptember 27-én a Pálfája Oktatóközpontban kézműves foglalkozásokkal, természetismereti és népi játékokkal, előadásokkal vártuk a családi délutánra érkezőket. A terepi programok közül a tanösvény-túra és a lovas fogatos pusztai tölgyes túra egyaránt népszerű volt. 

Kategória: Környezeti nevelés
Beküldte: dinpi

A kissé borongós nap ellenére közel százan érkeztek a családi délutánra; nagy örömünkre sokan kerékpárral vagy a Mozi elől induló lovasfogattal jöttek.

    

A sokszínű programból reményeink és a visszajelzések szerint is mindenki találhatott kedvére valót. Helyi kézműveseink, Gulyás Márta és Deér András köré sokan csoportosultak, készültek a csuhébábok, egyre-másra szólaltak meg a bürükdudák. A szövés és fonás mestersége mellett népi játékokban is ügyeskedhettek az érdeklődők: a legkisebbek vesszőhalacskák kifogásával, a nagyobbak gólyalábon járva, patkót hajítva, rongylabdákkal célbadobva.

    
    

Terepi programokban sem volt hiány, mind lovasfogaton, mind gyalogos tanösvénytúrán bejárhattuk az erdőt, ismerkedve a pusztai tölgyesek és gyöngyvirágos tölgyesek élővilágával. A részletekben is elmerülhettünk a mikroszkópos foglalkozás vagy a cserjefelismerő játék során. Az oktatóteremben "premier előtt", az m2 következő heti adását megelőzve láthattuk a nagykőrösi tölgyesek élővilágát bemutató "Tölgyek a homokon" című természetfilmet.  Jól kiegészítette egymást Verő György pályázatvezető és Tényi András főépítész előadása: Gyuri Nagykőrös természeti örökségéről, András pedig Nagykőrös épített örökségéről beszélt nagyon színesen, képekkel illusztrálva.

  

És hogy mi az a fabatka? Aki ott volt, megtudta, hogy nagyon is sokat ér...

  

A családi délutánról még több kép található a Képgalériában.

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English