2008.05.21.

Ismét nálunk járt Jan Sliva


Az Európai Bizottság külső ellenőrző csoportjának tagja május elején látogatta meg a Nagykőrösi pusztai tölgyesek LIFE programot.

Kategória: LIFE program
Beküldte: dinpi

2008. május 7-én Jan Sliva képviseletében immár másodszor ellenőrizte a helyszínen projektünk előrehaladását az Európai Bizottság.

A projektvezető irányításával zajló egész napos programon részt vettek a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázati munkatársai, a partnerek koordinátorai, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselője is.

Miután a Zöld-Pont Irodában bemutattunk a projekt már elért eredményeit, Sliva úr megtekintette a megújult Pálfája Oktatóközpontot és környékét. Ezután azokba a pusztai tölgyes erdőrészletekbe látogattunk el, melyekben ősszel megkezdődnek az élőhely-helyreállítás munkái. A programot a helyi védettség alatt álló, sajnos az illegális terepmotorozás és kvadozás miatt erősen veszélyeztetett Strázsa-hegy látogatása zárta (itt készült a fotó is), mely egyedülálló természeti értékeivel – pályázatunk előrehaladásához hasonlóan – elnyerte ellenőrünk tetszését.

 

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English