2008.04.23.

Szakmai tanulmányúton jártunk


 

Április 21-22-én egy lelkes kis csapat – a projekt partnerei, pedagógusok és környezeti nevelők – felkerekedett, hogy meglátogasson két olyan közeli környezeti nevelési központot, mely mintaként szolgálhat a Pálfája Oktatóközpont számára.

 

Kategória: Környezeti nevelés
Beküldte: dinpi

 

Hétfőn ragyogó napsütésben indultunk a Kecskemét-Hetényegyházán a Nyíri-erdőben működő Vackor Vár Erdei Iskolába. A Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. erdei iskolájának életébe működés közben pillanthattunk be. A délelőtti erdei tízpróba sok ötletet adott arra, hogyan kössük le játékos formában a gyerekekben működő hatalmas energiákat. Délután az erdei iskola vezetőjével, Vajda Rudolffal, valamint a gazdasági vezetővel, Makra Zsuzsával folytattunk szakmai beszélgetést, miközben megtekintettük a tanösvényt és a ’48-as múzeumot is. A napot a gyermekek számára íjászkodás és lovaglás zárta. Tartalmas, sok módszertani ötletet adó, az együttgondolkodást elindító napunk volt.

 

A Föld Napján Lakitelek-Tőserdőbe, az egy éve nyílott Kontyvirág Erdei Iskolába látogattunk el, ahol a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelői, Bártol Réka és Lendvai Mária voltak segítségünkre. Délelőtt az erdei iskola szakmai programját, infrastrukturális adottságait és a további fejlesztési feladatokat ismertük meg. A sajátélményű „vakséta” az ártéri ligeterdőben gondolataink mellett érzékeinket is megmozgatta. Délután Lendvai Mária rengeteg gyakorlati ötlettel és szemléltető eszközzel „fűszerezett” előadása ragadott minket magával. Sokéves környezeti nevelői tapasztalata számunkra is alapvető szemléletbeli alapokat adott.

 

 

    

   

 

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English