2008.03.19.

Átadták a felújított Oktatóközpontot


Március 14-én megtörtént a felújított Pálfája Oktatóközpont épületének műszaki átadása. Az épület kulcsát a város nevében Nagykőrös polgármestere vette át. Az átépítés - valamennyi környezetbarát kiegészítő elem felszerelésével együtt - határidőre elkészült, így már csak a kert megszépítése és a Pálfája-erdőben kijelölt tanösvény felállítása van hátra a június 5-i ünnepélyes megnyitóig.

Kategória: Környezeti nevelés
Beküldte: wwf

Mindössze két hónapra volt szükség a régóta használaton kívüli napközis tábor teljes építészeti felújításához. Helyükre kerültek a messziről is jól látható napkollektorok is, melyek a tábor melegvíz-ellátását biztosítják.

 

A háromoldalú összefogásnak és az elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően júniustól egy kívül-belül megújult erdei oktatóközpont várja itt az érdeklődő gyerekeket. Tanösvény-túrákat, kézműves fogalalkozásokat, erdei biológia órákat, természetismereti táborokat és számos más érdekes programot szervezünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az Oktatóközpont és a tanösvény ünnepélyes megnyitójára június 5-én kerül sor.  Addig azonban még számos feladat vár ránk: be kell rendeznünk az új épületet; rendbe kell hoznunk a kertet és ki kell alakítanunk a sátorhelyeket; fel kell állítanunk a Pálfája erdőbe tervezett játszóteret, továbbá meg kell építenünk a pusztai tölgyeseket és a természetvédelmi kezelés lépéseit bemutató tanösvényt.

Ha szeretsz rajzolni, Te is részt vehetsz az új oktatóközpont feldíszítésében. Jelentkezz rajzpályázatunkra!

 

 

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English