2008.01.30.

Megkötöttük a 90 évre szóló szerződést az erdőtulajdonosokkal


2007. végén a DINPI használati jogot alapított 175 ha jó természetvédelmi állapotú pusztai tölgyes élőhelyen, ezzel pályázatunk egyik legfontosabb célkitűzése valósult meg.

Kategória: LIFE program
Beküldte: dinpi

December 17-én a DINPI vezetői aláírták az érintett területek tulajdonosaival és erdőgazdálkodóival azt a 90 évre szóló szerződést, mely biztosítja az értékes, veszélyeztetett élőhely hosszú távú megőrzését. A szerződés tartalmának megfelelően a területeken csak a természetvédelem céljainak megfelelő kezelés folyhat: megszűnik a tölgyek kitermelése, az erdők természetes felújulását segítő vadkizáró kerítések épülnek, tájidegen fafajok helyén őshonos fafajokat telepítünk, az özönnövényeket eltávolítjuk, és a természetvédelmi kutatások részeként nyomon követjük a kezelések hatását. A magán-erdőtulajdonosok a 90 év alatt kieső gazdasági haszon megtérítésre fejében lemondanak a kitermelésről, és támogatják a Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi munkáját egészen 2097-ig.

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English

 

 
Warning: Unknown(): open(/srv/www/pusztaitolgyesekhu/tmp/sess_f5ee2229ac33302dca27c3e322c5c1bb, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0 Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/srv/www/pusztaitolgyesekhu/tmp) in Unknown on line 0