2014.07.18.

Tábori élmények


A WWF önkéntese is részt vett a Pálfája idei első nyári táborában, együtt játszott, tanult, tanított a résztvevőkkel, segítette a táborvezető munkáját. Friss beszámolóját a táborról itt olvashatjátok.

Kategória: Terepen
Beküldte: wwf

Az immár hagyományosan minden évben megrendezett természetismereti tábor idén is nagy sikernek örvendett. A megérkezés napján a gyerekek már izgatottan várták az elkövetkező egy hetet, amit szülők nélkül, az erdei oktatóközpont területén fognak tölteni.Az első napon a kézműves foglalkozás keretében az agyagozással ismerkedtek meg a kicsik és nagyok, és mindenki személyre szóló, agyagból készült nyakláncot készíthetett a szeretteinek. Másnap az erdei kirándulás során rovarokat, növényeket, gombákat gyűjtöttek, majd ezeket mikroszkóp alatt is megvizsgálták. Sokan rácsodálkoztak, hogy milyen apró és különleges részekből épülnek fel/állnak a környezetünkben levő élőlények. A nap második felében megérkezett vendég révén pedig a középkori lovagi szellemiségével és a kor fegyvereivel ismerkedhettek meg a gyerekek, akiket teljesen lenyűgözött a harci eszközök garmadája. A következő napokban aztán mindenki személyesen is kipróbálhatta a kardozást, íjászatot, buzogányozást, és végül verseny keretében mutathatták be a korábban tanultakat.

Természetesen játékból és fürdésből sem volt hiány, délutánonként fociztak, lubickoltak a résztvevő gyerekek, majd az 4. napon következett a számháború, mely nélkül egyetlen gyerektábor sem az igazi. Az előző évhez hasonlóan a lovas kocsikázás is szerepelt a programok között. Emellett volt éjféli túra (szigorúan zseblámpa nélkül!), csillagvizsgálódás, hajnali madármegfigyelés is a táborozók legnagyobb örömére.

A szülők nélkül eltöltött napok csak úgy repültek, és mindenki legnagyobb bánatára végül elérkezett a hazaindulás pillanata is. A tábor ideje alatt a gyerkőcök igazi kis közösséggé kovácsolódtak és már mindenki a következő évi táborról beszélt, amibe biztosan jönni fognak!

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English