2011.07.16.

KONFERENCIA FELHÍVÁS


A LIFE pályázat zárásaként a Közép- ill. Kelet-Európai erdőssztyeppek jelenlegi természetvédelmi helyzetét áttekintő konferenciát szervezünk Kecskeméten, 2011. október 6-8-án. Hazai és külföldi jelentkezőket is szeretettel várunk.

Kategória: LIFE program
Beküldte: wwf

A konferencia főbb témakörei:

  • Erdőssztyepp jellegű élőhely-mozaikok Közép- ill. Kelet-Európában. Egy-egy hazai vagy határainkon túli erdőssztepp-terület tájföldrajzi, tájtörténeti, botanikai-zoológiai bemutatása, természetvédelmi problémák. Kiemelt jelentőségű erdőssztyep-fajok kutatásának eredményei.
  • Invazív növény és állatfajok erdőssztyepp élőhelyeken. A száraz, alföldi jellegű élőhelyek legfontosabb invazív növény és állatfajai, történetük, visszaszorításuk lehetőségei
  • Az erdőgazdálkodás, valamint a természetvédelmi erdőkezelés lehetőségei erdőssztyepp élőhelyeken. Erdőgazdálkodás száraz, alföldi körülmények között. Erdészettörténet, napjaink erdészetpolitikája. Az erdőgazdálkodás gyakorlati nehézségei, kihívásai. Természetvédelmi erdőkezelés.
  • Növény- és állatfajok között interakciók erdőssztyepp élőhelyeken. A növényevő nagyvadállomány szerepe a száraz, alföldi élőhelyeken. A vadkár problémája: vadsűrűség és az élőhely kölcsönhatása. Gerinces és gerinctelen állatfajok szerepe az erdőssztyepp jellegű életközösségek működésében.
  • Élőhely rehabilitáció. Az erdőssztyepp élőhelyek helyreállításának lehetőségei. Megvalósult és tervezés alatt levő projektek, azok eredményei és legfőbb tanulságai.

 

Absztraktbeküldési határidő: 2011. szeptember 19.

További információ és jelentkezés >>

 

 

Oldaltérkép   Impresszum
© Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, WWF Magyarország,
    Nagykőrösi Önkormányzat
Utolsó frissítés: 2014.08.22.
Kapcsolat English